"Според новия шеф на КЕВР: "Няма причина цената на тока да скочи след падането на мораториума“, темата е водеща за днешното издание на вестник "Добруджанска трибуна“. Станислав Тодоров е посочил, че до 2036 г. трябва да бъдат затворени въглищните централи и трябва да бъдат изградени нови генериращи мощности. "14 февруари - Трифон Зарезан, Свети Валентин“, припомня изданието.

Витализирано вино се е появило у нас под звуците на Бетовен и Моцарт. То е имало своята премиера на празничното изложение на фермерски пазар в Добрич "Вино и любов“. Напитката се произвежда с помощта на класическа музика. Бивш шеф на ВиК-Добрич е осъден, защото е закупил автомобил, което е било неизгодна сделка за дружеството. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Варна.

"Местната инициативна група "Тервел - Крушари“ стартира втори прием на проектни предложения за земеделци“, съобщава всекидневникът. Приемът е започнал на 8 февруари.

Подмярката е "Подкрепа за инвестиции в земеделските стопанства“. Приемът продължава до 14 март по електронен път с квалифициран електронен подпис. "Регионалната здравна инспекция - Добрич предлага предписанията за карантина и изолация да се изпращат по електронен път“, съобщава изданието. Подробности на услугата са публикувани в рубриката "Актуално“, подлинк "Ковид-19“.