"Военният научно-изследователски кораб "Св. св. Кирил и Методий“ тръгва към Антарктида“, съобщава на първа страница вестник "Добруджанска трибуна“. В момента плавателният съд е на основен ремонт. След приключването му на борда му към българската база ще отплават в посока остров Ливингстън най-добрите курсанти от Военно-морското училище във Варна.

"Ромите вече вземат целите си фамилии зад граница“ - друга тема от първа страница на печатното издание. Деца от подготвителната група към ОУ "Йордан Йовков“ в Добрич днес ще получат подаръци за Василица, ромската Нова година. Над 90% от ромите в махалите на Добрич са на гурбет из цяла Европа - Испания, Полша, Германия и др. страни. Това е заявила Мариана Георгиева, секретар на читалище "Романо дром“ в дорбуджанския град.

Вестникът припомня за традициите на 14 януари - Банго Васил. И този празник събира много семейства на трапезата, на която има много гозби. Цяла страница всекидневникът посвещава на изследване на историка Цветан Сашев. Темата е история на произхода на името на град Добрич.