"През 2022 г. трябва да намерим сили и път един към друг и да възстановим нашето общество“, това заявява кметът на Добрич Йордан Йорданов, темата е от първа страница на вестник "Добруджанска трибуна“. По думите на Йорданов предходната година е била тежка, изпълнена със скандали, конфронтации и политически кризи. На това кметът на Добрич противопоставя своята убеденост, че новата година носи повече самочувствие и вяра в собствените сили. Пожеланието е да бъде здрава, успешна и хората да станат по-сплотени.

"Над 90 000 румънци са посетили "Двореца“ в Балчик през миналата година“, съобщава изданието. Запазва се тенденцията те да бъдат най-многобройните гости в Архитектурно-парковия комплекс. За добрия сезон през миналата година е допринесла една от изложбите, едно от най-значимите културни събития в "Двореца“ за изминалия сезон - Панагюрското златно съкровище.

"Ванина Григорова от Студио "Сарандев“ с първа награда от Националния конкурс "Коледна звезда“, съобщава всекидневникът. Детето е възпитаник на студиото за поп и рок пеене към Младежкия център в Добрич.

Православният храм "Св. вмчк. Георги“ в област Добрич посреща новата година с календар, представящ изображения на каварненската църква.