"Водещ гръден хирург в България оглави съвета на директорите на "МБАЛ-Добрич“ АД“, съобщава на първа страница на вестник "Добруджанска трибуна“. Кандидатурата на д-р Радев е одобрена на провело се извънредно общо събрание на акционерите на здравното заведение миналата седмица, след проведен конкурс през месец април 2021 година, съгласно писмо на Министерството на здравеопазването и в изпълнение на търговския закон и устава на дружеството.

Позицията на зам.-председател на Съвета на директорите се заема от Лъчезар Карадимов, изпълнителен директор на "МБАЛ-Добрич“ АД е д-р Георги Желязков. Всекидневникът припомня, че на 27 ноември се навършват 25 години от изграждането на сградата на Съдебната палата в Добрич. Инж. Стоянка Ганчева разказва за нейната история.

"Енерго-Про започна да отразява във фактурите държавната компенсация за бизнес клиентите“, съобщава изданието. Дадено е начало на практика на процеса на компенсация за бизнеса заради високите цени на електроенергията. По програмата сметките на фирмите ще бъдат намалени с по 110 лв./мвтч.