"Бургаско момиче живее под брутално насилие в Лондон“ е водещото заглавие в днешния брой на бургаския вестник "Черноморски фар“. 22-годишно момиче от Бургас години живяло в страх и срам от това, на което я подлага партньорът ѝ по време на съвместното им съжителство. "За да се знае. И жените, изпаднали в подобна ситуация, да не премълчават, а да търсят съдействие", с тези думи се обръща към екипа на изданието 53-годишният Георги Трайков. Повече по случая – в "Тема на деня“.

В "Общество“ е поместена статията "Бургазлии се жалват от паркинги, инфраструктура, мръсни детски площадки“. В интервю с обществения посредник Тодор Стамболиев са начертани основните проблеми, за които съобщават жителите на града.

"Догодина: Събираме хранителни отпадъци в кафяви кофи“ е друго заглавие в днешния брой. Община Бургас се отчете с няколко важни екологични проекта. На пресконференция заместник-кметът Весна Балтина и екипът ѝ се похвалиха с някои свършени проекта и с прогреса по други. Така например стана ясно, че старото депо на Братово вече е закрито и рекултивирано. Клетка 2 на новото депо е готова и съвсем скоро ще започне да приема отпадъци. Още за представените проекти – в страницата "Екология“.

В днешния брой "най-старият водолаз на Бургас разказва за другия свят – "Синята бездна“. 83-годишният водолаз Кръстьо Спасов споделя, че "за зайци няма място в морето, както и за всезнайковци“. В страницата "Корени“ Петя Великова разказва за рода си – "умален модел на Бургас в края на 19 век, когато тук са живели гърци, арменци, евреи, турци, българи, италианци в сговор, толерантност и зачитане“.

"Община Бургас ще иска пари от МОН за разширяването на училището в "Сарафово“ и "Рашков затяга редиците: Полицаите да се костюмират, татусите да се крият“ са още заглавия в днешния брой.