"За година: Природата "яде“ 25% от морските плажове“ е водещото заглавие в днешния брой на бургаския вестник "Черноморски фар“. Опазването и възстановяването на плажовете ни е вменено по договор. Задължени сме, когато ивицата претърпи щета, когато бедствие отнесе част от пясъка, да го възстановим. Това казва пред изданието Николай Димитров, концесионер на плажа в Крайморие, по повод заповедта за проверка на плаж "Несебър - Юг“, във връзка с издигането на диги от пясък върху територията. Темата продължава на страници 4 и 5, където са представени мненията и на директора на РИОСВ – Павел Маринов, както и на Симеон Цветков – представител на концесионера на Северен плаж – Бургас.

В страницата "Градът“ четем статията "Новата атракция "Ченгене скеле“ се включва в празника на 6 декември“, както и "Никулденски усмивки изскачат от старите ленти“. В "Бащи и синове“ е поместена статията "Абрашеви покоряват сърца от Поморие до Москва“, посветена на известния треньор по спортни танци Никола Абрашев и неговия наследник, поел по същия път.

"За народните читалища от област Бургас и тяхната богата история разказва изложба“, пише още "Черноморски фар“. Статията е дело на директора на Центъра за съвременно изкуство и библиотека Яна Кършийска. Страницата "Нашенци зад граница“ разказва историята на бургазлията Михаил Михайлов, който прави баскетболни игрища със собствени средства в Норвегия и по този начин популяризира спорта.

"В Царево канят новите министри на среща за ОУП", "Тръгва големият ВиК проект за областта" и "Инфлацията е скочила през месец октомври" са още заглавия в днешния брой.