Участъкът на булевард "Кукленско шосе" от ул. "Индустриална" до Митницата ще бъде затворен за ремонт следващата седмица, предупреди кметът на Пловдив Костадин Димитров, предава Plovdiv24.bg.

Кметът изрично подчерта, че в случаите, когато възложител на определен ремонт е община Пловдив, строителните дейности се извършват в срок. Градската администрация не може пряко да влияе върху изпълнението на проектите на НКЖИ или ВиК, но се опитва да координира така работата, че затрудненията да бъдат минимализирани. 

Кметът посочи, че основна цел на администрацията във връзка с предстоящия демонтаж на Бетонния мост е била да се осигурят алтернативни трасета. Такива са пробивът "Модър - Царевец" и готовата част на "Кукленско шосе". Димитров се надява строителите да успеят до края на август да изградят новата конструкция. Фирмата изпълнител е поела ангажимент до началото на септември да отвори кръговото кръстовище на самата централна гара.

Кметът успокои феновете на ПФК "Спартак", че стадион "Тодор Диев" няма да бъде засегнат от бъдещите транспортни връзки. 

Във връзка с ремонтите предстоят още предизвикателства, тъй като трябва да се довърши и "Брезовско шосе", където има археология.