Сметната палата завърши одита за касовото изпълнение на бюджета и средствата от ЕС на община Ямбол за 2023 година. "Приложеният консолидиран годишен финансов отчет дава вярна и честна представа за консолидираното финансово състояние на община Ямбол към 31 декември 2023 г. и за нейните консолидирани финансови резултати“, се посочва в доклада.

През месец Септември 2024 г. предстои приемането на отчета за касовото изпълнение на бюджета и средствата от ЕС на община Ямбол за 2023 година. Това става след широко обществено обсъждане с местната общност, за да може да се вземат предвид мненията, препоръките и предложенията на гражданите, бизнеса и неправителствените организации.

По този повод председателят на Общински съвет - Ямбол Антон Шиков отправя покана към жителите на град Ямбол, юридически лица, представители на средствата за масово осведомяване, ръководители на бюджетни звена, на граждански сдружения, общински съветници и други заинтересовани лица, да вземат участие в публичното обсъждане на отчета за касовото изпълнение на бюджета и средствата от ЕС на Община Ямбол за 2023 година преди внасянето му в общинския съвет. То ще се проведе на 12 септември 2024 г. от 17:00 в зала 107 на Община Ямбол.