Община Сливен e изготвила проект на актуализация на План за интегрирано развитие на община Сливен (ПИРО) за периода 2021-2027 г. Планът е основният документ, дефиниращ стратегическата рамка за развитие на община Сливен в периода 2021-2027, съобщават от общината.

Във връзка с постъпили предложения и включване на допълнителни дейности в ПИРО е изготвена актуализация. Допълнени са следните идеи:

В Приоритет 1 Подобряване качеството на живот и образованието

Цел 1.2 Подобряване на образователната, социална, културна и спортна инфраструктура и достъпа до нея

Мярка 1.2.3 Подобряване на материално-техническата база, вкл. енергийната ефективност, оборудване и дигитализиране на фонда на обекти на културната инфраструктура

Проектна идея 4 Ремонт и реставрация на храм "Св. София", Взаимно училище и прилежащо пространство

Проектна идея 5 Ремонт и реставрация на храм "Св. Николай" и прилежащо пространство

В Приоритет 3 Балансирано, устойчиво и интелигентно развитие на средата, мобилността и екологичната инфраструктура

Цел 3.2 Постигане на чиста околна среда

Мярка 3.2.8 Подобряване на енергийната ефективност и ефективността на сградните инсталации, вкл. топлофикация и газификация на обществените и административни сгради

Проектна идея 1

Подобряване на енергийната ефективност и ефективността на сградните инсталации, вкл. топлофикация и газификация на обществените и административни сгради, например сградите на РДВР Сливен(МВР), РСПАБ Сливен (вкл. изграждане на нова сграда на Пожарната), сградата на Община Сливен, Сградите на Куклен театър и Драматичен театър, Сградите на Художествена галерия "Димитър Добрович“ - Галерия Сирак Скитник, сградата на Административен съд – Сливен, Държавен архив Сливен и други.

Проектът на актуализацията е публикуван за становища в срок до 07.11.2024 г.

Становища се изпращат на следния e-mail адрес: mkraleva@sliven.bg

Проектът на актуализация е наличен ТУК.