Няма да позволим да се строят подземни паркинги под училища и детски градини в София. Това заявиха представители на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет, които направиха изявление за медиите, предаде репортер на "Фокус".

"В предизборната кампания на Терзиев и Бонев това беше заявено. В момента се опитват да гласуват пред 22-о и 41-о училище и до 43-а градина в "Триадица" да има подземни паркинги - това е напълно недопустимо и не е част от нашата политика", обясни Мирослав Боршош от ГЕРБ-СДС, който е и председател на Комисията по култура в Столичния общински съвет.

Той добави, че групата на ГЕРБ-СДС в СОС ще се въздържи да гласува подобно нещо: "Няма да го подкрепим. Ако има подземни паркинги, въздохопроводите, които извеждат газовете ще отиват в атмосферата до главите на децата ни".

Боршош поясни, че ефектът върху децата ще е напълно отрицателен. Той също така добави, че директорите на образователните институции не са предупредени и не е имало обсъждане с тях дали са съгласни да има подземни паркинги. "Ние сме за тези паркинги, но да вкараме тази мръсотия под училищата, е нещо, което не е логично да го допуснем. Недопустимо е от здравна и екологична точка. Заявяваме, че това няма да стане. Ако се приеме - веднага след това влиза доклад и септември вече може да действат. Тъй като работят без проект и без съгласуване и ни дели само един миг", коментираха още общинските съветници от ГЕРБ-СДС.