Днес председателят на СОС Цветомир Петров свика Председателския съвет на Столичния общински съвет заради недоволството в "Зона Б-5“. Припомняме, че там гражданите вече няколко пъти протестираха срещу строителство на нова жилищна сграда до блок 18. Известно е, че Георги Георгиев, който тогава беше председател на СОС, спря строежа пред бл. 18.

Преди 4 дни пък кметът на район "Възраждане" Станислав Илиев заяви, че гражданите от квартала се събрали на нов на протест, след като собственикът на терена до блок 18 в столичния "Зона Б-5" е решил да продължи строителните дейности по бъдеща жилищна сграда.

Ето какво заяви председателят на СОС Цветомир Петров днес:

Според жителите, строежът застрашава обитателите на блока, като ги лишава от нормална пътна инфраструктура и е препятствие за бързия достъп на линейки и пожарни. 

Те се опасяват и блокът им да не пропадне, заради намиращото се на терена блато. Вече не вярват на обещания, искат действия. Били са подведени от бившия председател на СОС Георги Георгиев, който миналата година през септември е поел ангажимент за спирането на строежа заради установени нарушения на издаденото разрешение и неправилно отстояние на новата сграда спрямо съществуващия голям жилищен блок. Хората, обаче, ясно виждат, че преди избори лесно се обещава, но резултати няма.

Именно затова заседавахме днес, разбрахме се с представители на инвеститора да прекратят строителните дейности, а ние да пристъпим към реално решаване на въпроса - да бъде защитено правото на столичани да живеят в нормална и комфортна градска среда и интересите на частния собственик по най-справедлив начин.