Тази сутрин получих обаждане от граждани, че на запечатания вчера строителен обект в “Овча купел" се работи въпреки забраната. Това заяви председателят на СОС Георги Георгиев в личния си профил във Facebook.

Става въпрос за спрения строеж пред блок 29 в район "Овча купел".

"Дойдох на място и се уверих с очите си - невиждана наглост, работата вътре в обекта кипи въпреки ограничителните знаци, поставени вчера от общинския строителен контрол. В момента колегите от общината съставят новите актове, ще бъдат наложени глоби и още днес ще бъде сезирана прокуратурата за новите нарушения", добави още Георги Георгиев.

Припомняме, че на 3 октомври незаконните строежи в “Овча купел" и “Възраждане" бяха запечатани принудително от Столична община. Известно е, че преди няколко седмици граждани се оплакаха за евентуално незаконно строителство. Направената проверка от главния архитект установи нарушения. Председателят на СОС на свой ред подаде сигнал до прокуратурата, която е компетентна да се произнесе за законосъобразността на разрешението за строеж. Така се стигна до запечатването на входовете на обектите и оттук нататък всяко нарушение ще е работа на МВР.