Председателят на Районна избирателна комисия в Пловдив РИК-16 Калоян Сухоруков коментира твърденията на Деница Чингарова, че местните избори от 2015 г. са фалшифицирани.

"Любопитен съм какво е мнението на останалите 16 члена на Общинската избирателна комисия в Пловдив, в състава й от 2015-та година, за твърденията на нейния председател в социалните мрежи от днес?", пита Сухоръков от профила си във фейсбук.

"Все пак изборният закон дава достатъчно гаранции за прозрачност и не допуска нито едно действие в изборния процес да зависи от волята на едно единствено лице, било то и председател на изборна комисия, без значение от нейното ниво".

"В този смисъл, преди да се квалифицират като скандални твърденията на отделни персони, е удачно да се подходи по-обективно и професионално към темата, а не да се допускат внушения, че към настоящия момент е изобщо възможно да се извърши отново проверка на законосъобразността на проведените през есента на 2015-та избори в Пловдив и техния резултат и да се поставя под съмнение действителността на избора на съответните кандидати, и това да е актуална тема цели осем години по-късно". допълва той.

Деница Чингарова, която преди време е била освободена като зам.-кмет на район "Централен“, а преди това беше председател на ОИК, хвърли днес бомба в общественото пространство. В публикации в социалните мрежи, Чингарова твърди, че е била принудена да манипулира изборите през 2015-та.

От известно време Чингарова е започнала война с партия ГЕРБ, в основата на която е конфликтът й с кмета на район "Централен“ Георги Стаменов.

В по-ранна публикация тя го обвинява във връзки с ДАНС, доносничество и фалшифициране на местните избори.

Днес тя вече разшири обхвата си, като твърди, че изборите не само за "Централен", но и за "голям кмет" и за "Тракия" също са подменени и то от нея.