Първото предложение за брак в обновения планетариум в Смолян вече е факт. Младеж предложи на приятелката си да стане негова съпруга под звездния купол, съобщи за "Фокус“ директорът на Смолянския планетариум, Цветелина Генчева.

"Бъдещият младоженец се свърза много по-рано с нас с идеята датата да бъде 24 август, защото тя е специална за влюбената двойка. Приехме тази идея с голямо вълнение и желание, защото за нас като нов екип също е много вълнуващо в планетариума да има толкова хубави емоции“, разказа Генчева.

Още от началото на лятото е започнала подготовката за изненадата. Идеята е била бъдещият младоженец да подготви кратко видео, което екипът на планетариума да пусне на куполния екран в звездната зала.

"Той доведе момичето на прожекция при нас и тя очакваше, е ще гледа звездно небе и ще се наслади на космоса, но ние й представихме това видео, което бе поднесено от влюбения младеж. На специалния момент бяха поканени родителите и общи приятели на двойката. Така това стана запомнящ се момент за всички. Много приятна емоция беше и двама са любители на космоса и това допълва преживяването. Момичето разбира се прие с огромна радост предложението и двойката обеща да ни държи в течение кога ще бъде сватбата“, уточни Генчева.

Тя допълни, че през летния сезон има много туристи в региона на Смолян и много посетители в планетариума. Има ежедневно страшно много посетители и това само може да ни радва, посочи директорът на звездната институция.

Все още обаче в планетариума в Смолян търсят астрономи за попълване на екипа.