Промяна или по-скоро именуване на известния в Пловдив Бетонен мост е на дневен ред, видя "Фокус" в сайта на Общината. Предложението на групата общински съветници от “Браво, Пловдив" е съоръжението да носи името Тодор Александров. Идеята е да се именува "мост Тодор Александров“ или "Александров мост“ по подобие на други световно известни градове - Лондон Millenium Bridge, Tower Bridge; Будапеща: Петьофи, "Мост на свободата“

По закон предложението трябва да бъде разгласено на широката публика и в рамките на 1 месец да натрупа мнения, предложения или възражения преди да бъде прието на сесия на Общинския съвет.

Мостът свързва район Централен и центъра на Пловдив с квартал "Кючук Париж“. Същият е изграден от хора от Вардарска и Егейска Македония, които са потърсили и намерили в Пловдив спасение и възможност да продължат своя живот.

Поради това, ако съоръжението носи името на Тодор Александров, това ще бъде не само уважение към личността на Тодор Александров, но и ще бъде един своеобразен "мост“ на запазване паметта на всички хора, които са намерили своя нов дом в квартала“, пише в предложението на "Браво, Пловдив“.

Предложението е публикувано на сайта на община Пловдив на 30 юли, което означава, че до 30 август гражданите имат право да кажат своето мнение по въпроса, за да бъде взето окончателно решение.