13 са регистрираните престъпления при проведената специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, престъпления срещу политическите права на гражданите, опазване на обществения ред, осигуряване на полицейско присъствие и противодействие на конвенционалната престъпност в населените места на територията на ОДМВР- Шумен.

Задържаните са осем. В хода на операцията са проверени 608 моторни превозни средства и 873 лица. За различни констатирани нарушения са съставени 34 акта, наложени са 207 глоби с фиш. Извършени са проверки в 70 търговски обекта, 28 питейни и увеселителни заведения, в 6 пункта за изкупуване на черни и цветни метали, проверени са 13 заложни къщи, 12 автоморги, сервизи и автомобини депа. 

Профилактирани са лица от активния криминален контингент, съставени са 11 предупредителни протокола. Иззети са оръжия от два адреса в Плиска и село Ружица, наркотични вещества в Шумен, документирани са престъпления придобити по незаконен начин дърва за огрев в село Черноглавци и село Изгрев.