Стана ясна датата на поредната кампания по събирането на капачките с благотворителна кауза във Варна.

Ето какво пише създателя на първата в България благотворителна кампания за събиране на пластмасови капачки в помощ на недоносените и новородени бебета "Аз вярвам и помагам". За десет години са събрани над 300 тона капачки, а със събраните средства са закупени 22 медицински апаратури, детска неонатална линейка и специализиран мобилен пункт за кръводаряване. Той преди близо месец стана най-младият тазгодишен носител на званието "Почетен гражданин на Варна".

Публикуваме текста му без редакторска намеса:

Здравейте,

Казвам се Владислав Николов и ме познавате като създател на благотворителна кампания за събиране на капачки, стотинки и парични дарения "Аз Вярвам и Помагам", които купуваме и даряваме медицинска апаратура, оборудване, техника, първата за град Варна специализирана детска линейка "Аз Вярвам и Помагам" и първият в България мобилен пункт за кръводаряване "Аз Вярвам и Помагам" в помощ на хиляди бебета, деца и възрастни, а много скоро ще дарим и още една неонатална линейка "Аз Вярвам и Помагам".

Каня Ви да се включите към мащабното ни събитие за събиране на капачки, стотинки и парични дарени, което ще се проведе следващата събота 28.09.2024 г. от 09:00 ч. до 14:00 ч. на площада пред катедрален храм "Св. Успение Богородично" град Варна.

По време на събитието всеки ще може да предаде своите пластмасови капачки, стотинки и монети от всички възможни номинални стойности (0,01 лв., 0,02 лв., 0,05 лв., 0,10 лв., 0,20 лв., 0,50 лв., 1 лв. и/или 2 лв.) или да си вземе нещо за спомен от големият благотворителен базар по време на който всеки един събран лев ще отиде на 100% само и единствено в подкрепа и помощ на нашите каузи.

Линк към събитието: https://www.facebook.com/events/496261329786575/

Линк към страницата ни: https://www.facebook.com/azvyarvamipomagam

Припомняме, че организаторите на събирането на капачки от организацията "Аз вярвам и помагам" се обръщат с огромна молба към всички, които са решили да се включат в благотворителната кампания.

"Понякога си мислим, че проблема е в нас! Опитахме се с молби, хиляди молби. От години Ви молим капачките да НЕ се предават в туби! От години. Десет събития сме направили и още има хора, които си предават капачките в туби!

Не мога да разбера как да се обърнем към Вас! Разберете, че ние доброволно правим кампанията. Нямаме финансиране. Не си плащаме заплати! Не плащаме и на доброволците, които десетки часове се раздаваха в помощ на нас от кампания Аз Вярвам и Помагам!", се казва в изявлението.