Ръководството на "Северозападно държавно предприятие“ ДП, гр. Враца, проведе среща с представители на браншовите организации в горския сектор по чл. 215 от ЗГ. Обсъдени бяха основните насоки при организиране на предстоящите процедури по възлагане изпълнението на дейности за ползване на дървесина в горските територии - държавна собственост.

Участниците подчертаха, че е необходимо да се намери баланс в цените на дървесината, така че да са защитени интересите както на Предприятието, така и на ползвателите на дървесина. Неблагоприятната пазарна среда, предполага да се обединят усилията за коректно планиране на обектите и ценовите условия с цел постигане на ритмичност и в срок усвояването на дървесината през следващата 2025 г.

Представителите на фирмите изразиха готовност да продължат съвместната си работа с Предприятието. Те споделиха, че сравнително високите цени на дървесина в България са предпоставка за производство на крайни продукти, които са неконкурентни на европейския пазар. Обсъдени бяха възможни съвместни действия за изход от кризисната ситуация, включително и предложения за промяна в нормативната уредба.

Инж. Каменова заяви, че има волята проблемите да бъдат решавани своевременно, в диалог и подчерта, че поема ангажимент да продължат градивните разговори за подобряване на бъдещата съвместна работа.