Спор пред автоморга в Монтана прерасна в бой и отвличане. На 7 октомври в 12,42 ч. в РУ Монтана е постъпил сигнал от жител на кв. "Кошарник“, който съобщил, че пред автоморга в гр. Монтана възникнал скандал и саморазправа между неговия брат, на 37 г., и двама мъже, съобщиха от полицията. 

Подателят на сигнала заявил, че мъжете нанесли побой, след което отвлекли брат му, като против волята му го качили в лек автомобил.

При проведените оперативно-издирвателни мероприятия отвлеченият бил установен на 30 км от Монтана в района на общински басейн в с. Бързия, община Берковица, собственост на 60-годишен монтански жител. 

При изясняване на обстоятелствата е установено, че съпричастност към отвличането имат собственикът на басейна, 47-годишна жена от село Бързия и мъж на 47 г. от град София. 

По случая са намерени очевидци. 

При извършеното претърсване в хотелска част, прилежаща към басейна, са намерени и иззети 128 боеприпаса за огнестрелно оръжие, 10 кутии цигари без акцизен бандерол, 0,170 кг ситно нарязан насипен тютюн и 3 карти от охранителни камери.

Двамата мъже и жената са задържани за 24 часа в РУ Берковица. По случая е образувано досъдебно производство.