Празникът на Ямбол – 24 юни, Свети Дух, понеделник, по традиция ще бъде неучебен ден за всички училища на територията на общината, обявен със заповед на кмета Валентин Ревански.

Жест към жителите и гостите на града по повод Деня на Ямбол е и безплатното паркиране в платената зона в града, известна като "Синя зона“.

Целта на отпадането на платеното паркиране на 24 юни е хората да имат възможността да посетят всички събития от празничната програма в понеделник.

Тази година 24 юни е троен празник за ямболлии, защото освен православните Свети дух и Рождението на св. Йоан Кръстител (Еньовден), на този ден ще честваме и празника на града.

Най-награждаваният певец в историята на българската музика – Миро, ще изнесе концерт в Ямбол на 24 юни от 21:00 часа като специален подарък за жителите на Ямбол.

Празничният ден ще започне с тържествена света литургия в най-стария храм на Ямбол "Света Троица“, която ще бъде отслужена от новоизбрания митрополит на Сливенска митрополия Негово Високопреосвещенство Арсений. След тържествения ритуал по издигането на националното знаме пред Община Ямбол, в Културно-информационен център "Безистен“ ще се проведе и тържествената сесия на Общинския съвет. В 12:00 часа пред НЧ "Пробуда-1909“ ще започне и народният събор "Света Троица“.