В Кюстендил стартира тридневният Празник на плодородието, предаде "Фокус“. Пъстра програма, също като пъстротата на есенното плодородие в Кюстендилско, предлагат организаторите на празника и приканват всички любители на забавленията, чистата продукция и вкусната храна да се потопят в изживяването, което предлага фестивалът на изобилието в Кюстендил.

Началото ще бъде поставено от 17.00 часа на площад "Велбъжд“. Тогава ще заработят арт-ателиета и работилници за деца. От 18.30 часа ще стартира Международния детски музикален фестивал "Златни ябълки“. От 19.00 часа пред Художествената галерия ще се състои презентативно рисуване с участието на кюстендилски художници, а след това предстои музикално изживяване с Ивелин Брайков и Arte Factor - Roots & Bass.

Програмата продължава с интересни събития на 28 и 29 септември. Представяне на сортове ябълки от Институт по земеделие – Кюстендил, кулинарни демонстрации със специален гост Шеф Дико Томчев, забавни семейни игри с плодове и зеленчуци, зона за релакс, забавни снимки и споделени мигове с приятели очакват гостите.

Посетителите на празника ще могат да разгледат художествено аранжираните щандове с плодове и зеленчуци, улица на занаятите и базар на занаятчии и земеделски производители от страната и региона. Ще има и карнавал на плодородието с участието на детските градини от Кюстендил. Стефан Вълдобрев e музикалната звезда, която ще радва кюстендилци и гостите на Празника на плодородието с концерт съботния ден.