На 6 и 7 септември се състоя традиционният панаир в Тетевен. Празникът бе открит от кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, която подчерта, че панаирът не е просто събитие, а важен мост между миналото и настоящето.

Тя добави, че той събира близки и роднини, носи духа на нашите предци и ни напомня за богатото културно наследство, което сме длъжни да запазим и за бъдещите поколения.

"Нека в дните на панаира всички ние да почувстваме топлината и гостоприемството на Тетевен. Нека споделим този празник с нашите семейства, приятели и гости, които посещават нашия красив край. Пожелавам на всеки от Вас незабравими мигове, радост и удовлетворение", каза още д-р Бояджиева.

В дните на панаира се състояха два концерта, които препълниха пл. "Сава Младенов“. Чаровната бургазлийка Тони Димитрова събра овациите на публиката, оставяйки незабравими спомени у всички, които имаха щастието да бъдат част от това магично преживяване, а фолк звездата Борис Дали предизвика голяма еуфория сред присъстващите със своя концерт в съботния ден.

Програмата на панаира включваше и детско шоу, с което бяха зарадвани най-малките. Освен зрители, децата се превърнаха и в участници като пяха, танцуваха и се забавляваха заедно. Водещ на събитието бе известният български артист и илюзионист - Боби Шоу.