Празничен концерт и тематична работилница за младежи са част от културната програма на Добрич за днешния ден - 10 декември, предаде кореспондент на Радио "Фокус" – Варна. Продължава поредицата от празнични концерти на Духовия оркестър на Добрич с диригент Стоян Монов от 12,00 часа на площад "Свобода“.

От 18,00 часа във фоайето на Младежкия център ще се проведе работилница "Нарисувай правата си“ по повод 10 декември – Международен ден за правата на човека. Дейността е по проект "Младежки център Добрич - Вашето днес“, финансиран от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

От 19,00 часа в Драматичен театър "Йордан Йовков“ ще се играе спектакълът "Свекърва“ от Антон Страшимиров. Режисьор е Стефан Спасов, сценографията е на Димитър Митев. Участват актьорите Мария Гинкова, Мария Генова, Георги Георгиев, Татяна Христова, Любов Николова, Красимир Демиров и Филип Янев.

През целия ден ще бъдат поднасяни цвета на паметната плоча на Къщата-музей "Адриана Будевска“ по повод 143 години от рождението на актрисата, роден в Добрич, считана за един от основоположниците на българския театър.

Днес на сайта на Община град Добрич ще бъдат обявени имената на победителите в конкурса за изработване на коледна картичка от деца. Продължават двете коледни игри - едната, организирана от Регионална библиотека "Дора Габе“ - "За Коледа си пожелавам…“ чрез Фейсбук профила й, и викторината на Регионален исторически музей - "В очакване на Коледа“.

Жулиета НИКОЛОВА