На всички общински дружества и предприятия се прави одит. Това каза пред журналисти кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов, предаде репортер на "Фокус“. По думите на кмета вече е приключил вътрешният одит на общинския театър.

"Възложил съм да се оправят одити на абсолютно всички общински предприятия, на регионалните културни институти“, каза инж. Атанасов.

Вече е приключил одитът на Комплекса за социални услуги и на Общинско предприятие "Обществена пералня“, както и на Общинско предприятие "Чистота“ и "Обреден дом“.

Материалите от одита на ОП "Чистота“ са дадени на прокуратурата и на АДФИ. На Агенцията за държавна финансова инспекция са дадени и материалите от одита на ОП "Обреден дом“. Кметът посочи, че в момента тече одит на Регионалния исторически музей.

"Почти във всяко предприятие или регионален културен институт има някакви забележки които могат да бъдат отстранени и ще бъдат отстранени, след среща с ръководителите им. Няма непоправими неща“, заяви кметът инж. Атанасов.

Той коментира и проектът за цялостен ремонт на художествената галерия. "Имаме сключено споразумение за финансиране. В момента тече изборът на авторски надзор. Избран е строителен надзор. До колкото ми е известно, една от фирмите е депозирала жалба в КЗК и се чака произнасяне“, каза инж. Атанасов.