С пълно единодушие пловдивските общински съветници дадоха зелена светлина за подготвяне и провеждане на конкурс за избор на управител на Медицински център за спортна медицина и рехабилитация, известен с името Спортен диспансер. Всички 43 съветници, присъстващи на заседанието, гласуваха "за", нямаше нито един глас "против" или "въздържал се", предава "Фокус".

В началото на заседанието на Общинския съвет кметът Здравко Димитров оттегли предложението си за вливане на Спортния диспансер в ДКЦ-5. Другото предложение за обявяване на конкурсна процедура бе подготвено и внесено от общинските съветници от групите на "Демократична България-обединение", "Кауза България", ЗС "Ал. Стамболийски", ВМРО-БНД и "Съюз за Пловдив".

Гласуването беше предшествано от продължителен дебат, в който съветниците се обявиха за запазване на това специализирано медицинско заведение. 

"Това предложение спира една несправедливост. Моят живот е минал сред много спортисти. Обаждат ми се и ми казват: "Вие сте престъпници" - заяви в изказването си адв. Георги Колев, непосредствено преди гласуването.

"И най-лошият постоянен управител е по-добър от временно управляващ. Община Пловдив е длъжник на Спортния диспансер, бихте могли да помислите дали да не му вдигнете капитала и да се подобри базата, за да се запазят хората, които правят чудеса от героизъм. Спортният диспансер оцелява благодарение на две  програми, които започнахме преди години - за гръбначни изкривявания и затлъстяване. Надявам се да бъде избран достоен, напорист управител" - каза зам.-кметът Георги Титюков като подчерта, че лечебното заведение не е към неговия ресор "Спорт, младежки дейности и социална политика", а към дирекция "Здравеопазване".

Общинските съветници Иглика Казанджиева, Тодор Стоилов и Георги Колев са избрани от колегите си да участват в комисията, която да подготви и проведе конкурса. 

Целият дебат гледайте в прикаченото видео!