Кюстендилец провокира напрежение на заседанието на ОбС, предаде репортер на "Фокус“. Мъжът, заявил желание да се изкаже от трибуната на местния парламент, присъстваше в залата, но заради непристойно му поведение той беше помолен да напусне.

Няколко докладни отпаднаха от сесията на ОбС в Кюстендил. Едната от тях касаеше продажба на общински имоти в землището на село Жиленци. Беше оттеглена докладната записка за закриване на Общинско предприятие "Обществена пералня“. От дневния ред отпаднаха и две предложения за частичното изменение на Общия устройствен план на Община Кюстендил за поземлени имоти в село Дворище.

Бяха предложени за включването в дневния ред три докладни. Първата касае избора на управител на "Хигия“ ЕООД, а втората – началната и крайната спирка по автобусната линия Кюстендил – София. Третата извънредна докладна е за издаване на разрешително за водовземане от минералния извор, стопанисван от Община Кюстендил.

Съветниците гласуваха и доклана записка, касаеща изграждането на станции за зареждане на електроавтомобил. "На тези станции един електрически автомобил ще се зарежда в порядъка на 10-11 минути. Компанията, която го прави, е 100 % държавна. Станцията ще бъде захранена от подстанцията в района на изграждането и ща даде възможност за по-привлекателна цена, а това ще ни направи по-привлекателни за хората, които карат такива автомобили“, каза кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов.

Кметът допълни, че с изграждането на трафопост в района, Общината ще има възможност да получи електроенергия на по-ниска цена, с около 30%.