По решение на Министерския съвет се променя статутът на имот във Вълчедръм от публична държавна собственост на частна държавна собственост. Той представлява терен с площ 2400 кв. м и две сгради в него. Поради отпаднала необходимост управлението му се отнема от Областната дирекция по безопасност на храните в Монтана и преминава в управление на областния управител.

Правителството промени статута на терен и сграда в него от публична на частна държавна собственост и ги предостави на Община Пирдоп заедно с още три сгради. Имотите се намират в местността "Диспансера“, гр. Пирдоп и ще бъдат използвани за изграждане на общински временен приют за безстопанствени животни на територията на общината, съгласно нейните задължения по Закона за защита на животните, както и за складова база за съхраняване на общинска техника и материали.

При нереализиране на дейностите до пет години от придобиването на имотите общината ще трябва да ги прехвърли на държавата. Предвиден е също ангажимент на областния управител на Софийска област да разработи механизъм за контрол, чрез който да осъществява периодични проверки за изпълнение на условията, при които се прехвърлят имотите в собственост на община Пирдоп.