На 28.08.2024 г. е получена информация, че в офис на куриерска фирма е получена пратка, която най-вероятно съдържа наркотични вещества или техни аналози.

Пратката е с подател фирма от гр. София и получател 28 год. от гр. Вършец. При отваряне на пратката се установи, че тя съдържа зелена на цвят хартиена кутия с надписи "hemp expert" thcp, в която има два броя сребърни на цвят полиетиленови пликчета. Получателката е съпроводена до сградата на РУ - Вършец, където е предала срещу протокол за доброволно предаване.

При последвалите разпити заявява, че въпросните две сребърни на цвят пликчета съдържат една електронна цигара "вейп" и един допълнителен пълнител за нея. При последвалия оглед на веществено доказателство е установено, че една електронна цигара "вейп" и един допълнителен пълнител за нея по описанието на опаковките съдържат 95 % thcp /дестилат произведен от коноп/ и 5 % терпени.

Предстои назначаване и изготвяне на физико - химична експертиза  за установяване на съдържанието на електронната цигара "вейп" и допълнителния пълнител към нея. По случая в РУ - Вършец е образувано досъдебно за извършено престъпление по чл. 354 а, ал. 3, т. 1 от НК. По случая продължава работа РУ - Вършец.