Вече няма непосредствена опасност пожарът, който бушува в бургаската община Средец, да засегне село Кубадин. Гасенето на горските масиви в района на Средец продължава с два хеликоптера и пожарна техника . 

В действията по ликвидирането на огнената стихия се включиха и военните. 

Дежурни от всички екипи, които се включиха в гасенето на пожара, ще останат тази нощ в селото по местата, където огънят евентуално може да пробие, а сутринта ще бъде направен нов обход, каза областният управител на Бургас Пламен Янев.

"Пожарът не е локализиран, тъй като обхваща голяма площ. Основната цел беше да се спаси селото и с изключение на навлизането в дворовете нямаме нито пострадали хора, нито масивни къщи.

В момента около селото е изградена обезопасителна ивица, която ще се наблюдава до утре сутринта как ще се развие. И се наблюдава фронтът на пожара към други горски масиви, където също сме предприели действия да не се разпространи", каза Янев.

Огнеборци с пет противопожарни автомобила остават през нощта. При необходимост ще се гаси там, където има нужда и където районът е достъпен в гористата местност, допълни Пламен Янев.

Заради пожара община Средец обяви частично бедствено положение.