Пожарът, който гореше в карето между кварталите “Смирненски", “Прослав" и “Коматево", вече е изгасен. Днес той горя няколко часа и беше на косъм да засене жилищни постройки. Причината за огъня са били заппалени суxи треви

"Огромни благодарности за бързата реакция на пожарната, доброволците от квартал “Прослав" и жителите на улиците “Клокотница", “Дъга" и “Битоля" , до които беше стигнал огънят.

Благодарение на адекватната и бърза намеса на всички изброени, пожарът не успя да засегне къщите и жилищните постройки. За щастие, жертви, ранени, обгазени, изгорени - няма! Изгоряли са предимно остатъци от току-що ожънатата със зърно нива и селскостопанска постройка в едно от ранчотата. Адмирации към всички, които се включиха и помагаха за бързото потушаване на огъня!

Завършвам с един призив, през идните седмици, понеже са най-сухите и горещи в годината, не палете странища, не изхвърляйте фасове и бутилки, не палете дори и уж “контролирано" огън, защото е изключително опасно!", написа в социалните мрежи зам.-кметът на "Западен“ Димитър Караилиев.