Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ в Сливен отбелязва "Седмицата на пожарната безопасност“ и своя професионален празник- 14 септември, с редица професионални прояви и събития.

От 9 до 15 септември в Регионалните служби "ПБЗН“ в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица се провеждат дни на отворените врати, беседи с деца, разкрити са приемни за граждани и са предвидени демонстрации на уменията на пожарникарите и специализираната техника, която използват при пътни произшествия и в борбата с огнената стихия.

Утре, 12 септември, на атракционната площадка при северния вход на стадион "Хаджи Димитър“, от 10,00 до 12,00 часа Районната служба "ПБЗН“-Сливен ще демонстрират спасителна дейност при пътно произшествие и специализирани действия при гасене на пожари. Демонстрацията включва използване на техника за изваждане на хора от катастрофирал автомобил и различни гасителни техники.

Пожарникарите от РСПБЗН-Сливен канят гражданите и гостите на града да наблюдават специално подготвената за целта демонстрация.