Пожарникари, горски служители, стотици доброволци и летателна техника участват в гасенето на пожара в Сенокос, предаде репортер на "Фокус“.

Към момента на терен вече има над 100 доброволеца от Община Симитли. Още хора пътуват към мястото, където бушува големия пожар. Народният представител Стефан Апостолов също се включва в гасенето на огъня.

Кметът на Община Симитли Апостол Апостолов благодари, както на жителите, така и на всички кметове в Област Благоевград, които са се свързали с него и са предложили помощта си.

На място има два пожарни екипа, както и горски служители. Верижна техника ще направи просеки, за да бъде ограничено разпространението на пожара.

Привечер се очаква в Сенокос да пристигне и булдозер, който помогна за направата на просеки в край Струмяни, където също се борят с голям пожар.

Според последната информация от хора, участващи в гасенето на пожара, на място се е появил лек вятър, поради което огънят е тръгнал към махала "Димовци“. В момента на място се прави организация за предислоциране на доброволците.

Община Симитли подсигурява допълнителен инвентар за гасене на пожара, включително и вода. Хеликоптер на военновъздушните сили също пристигна в района на село Сенокос, за да помогне при гасенето на пожара.