Официално започва Седмицата на пожарна безопасност, която традиционно отбелязваме в дните от 9 до 15 септември, предаде кореспондент на "Фокус". Повод за нея е професионалният празник на служителите от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защитата населението" – 14 септември.

За територията на Великотърновска област са планирани редица интересни прояви, които целят да повишат пожарната култура на гражданите и да популяризират дейностите, осъществявани от служителите на дирекцията. По време на кампанията се предвиждат дни на отворените врати и приемни за граждани.

Демонстративно провеждане на обучения, занятия, тренировки и занимания с деца са другите мероприятия, като огнеборците ще посетят ДГ "Слънчев дом“, ДГ "Ален мак“ и ДЯ "Щастливо детство“. Предвижда се и  демонстрация в парк "Дружба“ на 13-ти септември. Във всеки един от дните от днес до 15 септември жителите на Велико Търново ще могат да посетят сградата на Регионалната дирекция, като е необходимо предварително да оповестят желанието си. 

Цялата програма вижте тук.