15 заека и 20 птици са изгорели при големия пожар, който се разрази край свищовското село Ореш. Пострадал е и един човек, който е бил обгазен от дима. Унищожени са още три къщи - една обитаема и две необитаеми, 200 дка широколистна гора, 10 стопански постройки, домашно имущество, автомобил, бали фураж и 2600 дка пасища, обработваема и необработваема земя. Информацията е обобщена от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“.

Ясна е и причината за огнената стихия, която наложи и евакуация на жители на населеното място. Пожарът е тръгнал от късо съединение в ел. стълб. Разследването, обаче, все още продължава. В гасенето участваха екипи на пожарните в Свищов, Павликени, Полски Тръмбеш, Велико Търново и Горна Оряховица, служителите са били 21, а доброволците – десетки.

През изминалото денонощие на тел. 112 са получени десетки сигнали за пожари и за отстраняване на паднали от бурята във вторник дървета на различни места в областта. Отново са горели основно сухи треви и боклуци. За щастие няма пострадали граждани и сериозни материални щети.

Екипи на Районната служба във Велико Търново са помагали за гасене на пожар в района на Димитровград.