Пожар, възникнал в покрива на стопанска постройка в село Камбурово, община Омуртаг, са гасили два екипа служители на РСПБЗН-Омуртаг с два противопожарни автомобила, съобщиха от ОДМВР – Търговище. Сигнал за инцидента е получен в 17,18 ч на 2.02.2022 г. Впоследствие огънят се е прехвърлил и върху покривната конструкция на намираща се в близост къща.

Пристигналите на място пожарникари са успели да локализират своевременно пожара така, че огънят да не обхване цялата къща. В резултат на инцидента са унищожени около 60 кв м покривна конструкция от къщата, бяла и черна техника/телевизор, хладилник,готварска печка/ , и са опушени около 20 кв м стени. Унищожени са 50 кв м разгъната площ на пристройката и дърва за огрев, намиращи се в нея. Няма пострадали хора. Сградата на къщата е спасена от огъня. За гасенето са използвани около 20 800 л вода. Предполагаемата причина за възникване на инцидента е късо съединение,

За изминалото денонощие при осъществяване на ежедневната си контролна дейност служители на областната дирекция на МВР са съставили за констатирани от тях нарушения 10 акта за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата, 12 акта - по Закона за българските лични документи, и 2 акта – по Закона за гражданската регистрация. Наложени са 42 глоби по фиш по Закона за движение по пътищата и 2 глоби - по общинска наредба за безопасност на движението. Съставени са 8 предупредителни протокола по Закона за МВР.