Пожар бушува в петък в земеделска нива в землището на с. Ветрино. Пламъците са засегнали площ засята с орехови дръвчета. От огнената стихия са изгорели около 20 декара суха трева и овошки. На място светкавично са се отзовали 3 екипа на РДПБЗН. Причините довели до пожара са в процес на изясняване, съобщиха от пресцентъра на полицията във Варна.

Припомняме, че сезона на пожарите е в разгара си. Преди дни огнената стихия обхвана район в град Игнатиево и "пое“ към съседно село. Бъдете внимателни с паленето на огън!

От там допълниха, че при извършена проверка, екипи на Четвърто РУ установили двама водачи на МПС, застанали зад волана след употреба на алкохол. Инспекциите, които са завършили с образуване на бързи производства, са извършени през почивните дни. Нарушителите – мъже на 19 и 44 години, са задържани за срок до 24 часа и материалите са предадени на прокуратурата.

Двама мъже – на 21 и 36 години, и жена на 34 години са задържани в ареста на Първо РУ и РУ Девня. Те били проверени преди дни и при обиск, от тях полицаите иззели марихуана и метамфетамин, според експертните справки. Срещу тях са образувани досъдебни производства, работата по тях продължава под наблюдението на прокуратурата.

В резултат на предприети незабавни полицейски действия на служители на "Общинска полиция“ е задържан 31-годишен варненец, известен на МВР, за притежание на високорискови наркотични вещества. В събота, полицаите го проверили и намерили в него електронна везна и марихуана. Последвало претърсване на обитаваното от мъжа жилище, от което служителите на реда иззели още от опиата. По случая е образувано досъдебно производство.