Пожар изгори част от покривната конструкция на контролен горски пункт в село Варвара. Това съобщи говорителят на ОДМВР - Пазарджик Мирослав Стоянов за "Фокус".

Следобяд е получен сигнал на телефон 112 за това, че има горящи треви в зоната на самото село Варвара. Незабавно към мястото са били изпратени дежурни екипи на пожарната от Септември, Белово и Пазарджик.

Пожарникарите са реагирали бързо, защото сухата трева се е разпростряла по протежение на една от главните улици и е създавала риск както за намиращите се в близост жилищни сгради, така и за придвижващите се автомобили в посока за Велинград.

Пожарът е изгасен. Частично е засегната покривната конструкция на контролен горски пункт, който се намира на централната улица в село Варвара. Служителите на РУ - Септември ще извършат оглед на сградата. Няма други нанесени материални щети.

От ОДМВР - Пазарджик апелират гражданите да бъдат изключително внимателни към хвърлянето на незагасени фасове, паленето на сухи треви и отпадъци и каквато и да е необезопасена игра с огън.