Пожар едва не изпепели гробищния парк в горнооряховско село. Сигнал за инцидента е подаден на тел. 112 в 20:00 часа снощи. Запалили са се сухи треви в село Върбица, съобщават от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“.

По данни на огнеборците произшествието е причинено от човешка небрежност. Застрашени са били 3000 кв. м. от гробището на Върбица. Пламъците са потушени от екип от трима служители на пожарната в Горна Оряховица.

През изминалото денонощие на тел. 112 са получени още пет сигнала за по-сериозни пожари в областта. Горели са сухи треви в свищовското село Горна Студена, в град Елена, в землището на полскотръмбешкото село Полски Сеновец и в Горна Оряховица. Бързата и навременна реакция на екипите на Районните пожарни служби са спасили десетки сгради и около 10 дка смесена гора.

От Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ за пореден път апелират гражданите да изключително внимателни при боравенето с открит огън и ако не е крайно наложително да не палят такъв.