На територията на Кюстендилска област е създадена организация за недопускане на нарушения, инциденти и тежки пътни произшествия преди, по време и след почивните дни,  свързани с отбелязване на Съединението на България, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Кюстендил. До 8 септември е осигурено засилено полицейско присъствие както в населените места, така и по пътищата.

По отношение на трафика, който се очаква да бъде засилен от днес  и в  последния почивен ден по АМ "Струма" и главните пътища  ще се осъществява засилен линеен контрол. През целия период са предвидени специализирани полицейски операции, свързани с недопускане на водачи, употребили алкохол, и/или наркотични вещества, ще се  контролират и скоростните режими.

Ще се осъществява и контрол на двуколесните пътни превозни средства и особено на водачите на индивидуални електрически превозни средства. 

При възникнала необходимост движението ще се регулира от екипи на сектор "Пътна полиция". 

Областна дирекция на МВР - Кюстендил, призовава гражданите да бъдат внимателни, бдителни и да не оставят личните си вещи без надзор. Водачите да бъдат толерантни към останалите участници в движението, да спазват правилата за движение и  да не сядат зад волана пили.