Повече от два часа квартали на Смолян са без ток, предаде репортер на "Фокус“. Причината за авариите най-вероятно е силният вятър в града. Има сигнали от квартал "Каптажа“, "Нов център“, Стар център“, "Райково“, "Езерово“, има и сигнали от някои села в общината. Потърсен за коментар, кметът на Смолян, Николай Мелемов заяви, че има много сигнали за липса на електрозахранване в различни части  на града. По думите му, ситуацията е динамична и на места няма ток, на други електричеството се възстановява и токът пак спира. Той не се ангажира кога електрозахранването ще бъде възстановено навсякъде.

Директорът на пожарната в Смолян, комисар Симеон Цървуланов заяви, че при тях няма подадени сигнали за паднали дървета вследствие на силния вятър.

Дежурният в Областно пътно управление – Смолян също потвърди, че нямат сигнали за паднали дървета по пътищата в областта. След снеговалежа от сутринта, по пътищата няма натрупана снежна покривка. Водачите обаче трябва да шофират внимателно и с автомобили, подготвени за движение при зимни условия. Няма въведени ограничения на територията на област Смолян.