За поредна година Обединен детски комплекс - Кюстендил организира посрещане на народния празник Еньовден в Осоговската планина, съобщиха за "Фокус“ от ОДК. В празника участваха 50 деца, включени в програмата за лятна работа "Детско лято“.

Традиционно децата се запознаха с традициите и обичаите, които съпътстват Еньовден в Кюстендилския край. Брането на цветя и билки, както и провирането през венеца, направен от тях за здраве съпътстваха празника.

В инициативата се включиха и представители на Областна дирекция на МВР - Кюстендил и Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ - Кюстендил, с които ОДК има планирани общи дейности за лятната работа.

"Тези дейности са заложени в програмата наречена "Детска академия за спорт и превенция", която включва провеждане на системни дейности и занимания с деца през периода на ваканцията, насочена е към повишаване на знанията и възможностите по отношение справянето с бедствия и аварии, пътна безопасност , оцеляване сред природата и превенция на рисковото поведение“, каза директорът на ОДК – Кюстендил Бойко Малинов.