Потвърдено е наказателно постановление за демонстративно и рисково поведение на участник в движението в село Нови хан. Това съобщиха от ОДМВР - София. Работата по случая започнала, когато в с. Нови хан екип на РУ - Елин Пелин предприел действия по спиране на лек автомобил "БМВ“. Поводът – преднамереното изваждане на автомобила извън контрол, т.нар. "дрифт“.

22-годишният водач и собственик на автомобила пренавивал волана наляво и надясно с едновременно подаване на газ и ръчна спирачка. Той демонстративно опитал да продължи опасните си маневри пред полицейските служители, заявявайки дръзко, че го прави, понеже колата му е много бърза. Благодарение на бързата намеса и адекватни действия на полицейските служители не е допуснато възникването на произшествия с пострадали граждани и причинени материални щети.

На нарушителя е съставен акт по чл. 104Б, т.2 от Закона за движение по пътищата, съгласно който предвидената санкция за този вид нарушение е парична глоба в размер на 3000 лева и лишаване от право да управлява МПС за срок от 1 година.

Връченото наказателното постановление е обжалвано първоначално пред Районен съд – Елин Пелин и впоследствие потвърдено със съдебно решение предвид високата дързост и чувството за безнаказаност, демонстрирани от водача. Наказателното постановление окончателно е потвърдено и от Административен съд – София област, който оставя в сила решението на по-долната инстанция.