Пострадалият работник по време на работа във Видин е транспортиран за лечение в столична болница късно снощи, предаде репортер на "Фокус". 37-годишният мъж падна вчера от близо 3 метра височина върху бетонна плоча на сградата на общината във Видин, за което първи съобщи "Фокус". Пожарникари със специализирана стълба и специална носилка за транспортиране на пострадал за минути успяха да свалят пострадалия и линейка го транспортира във видинската болница. Там установиха, че е с черепно-мозъчна травма и сериозни счупвания.  

Днес за "Фокус" от Община Видин уточниха, че "прилошаване на работника е причината за инцидента, който стана вчера в следобедните часове в административната сграда на Община Видин. Младият мъж не е глътнал езика си, както бе разпространено в медии. Докато е бил на стълба, му става зле. Слизайки от нея, пада и си удря главата. Пострадалият е с комоцио и е откаран в болница в София, където ще остане за наблюдение още няколко дни. Състоянието му е добро“ пише в съобщението на видинското кметство.

Очаква се, след проверка, със свое заключение по инцидента, да излезе и видинската Инспекция по труда дали е спазено трудовото законодателство и мерките за безопасност на труд на обекта.

От Община Видин допълват, че работникът е нает във връзка с изпълнението на строително-монтажните дейности по проект "Подобряване на енергийната ефективност в общински административни сгради". Фирмата изпълнител е "Алди Комерс Груп“ ЕООД.

Строително-монтажните работи по ремонта на сградата на общинската администрация във Видин започнаха през  януари т.г. Заложените средства са близо 3, 4 млн.лв., като по-голямата част от тях са осигурени от Европейския съюз. Част от ремонтните дейности включват подмяна на дограмата, електроинсталацията, ВиК. Ръководител на проекта е заместник-кметът по устройство на територията и развитие на инфраструктурата Светослав Скорчев, който вчера е подал оставка за напускане на зам.-кметското място.  Ремонтът трябва да приключи до 31 декември 2023 година. Сградата на Общината, известна сред видинчани като "Съвета", се намира на централния площад "Бдинци". Изградена е през 70-те години на миналия век. Тя е една от най-високите сгради във Видин - 16-етажна.