Водач на лек автомобил е пострадал след сблъсък с автобус, научи "Фокус".

На 12.09.2024 г. около 07,50 ч. в РУ Лом постъпил сигнал за ПТП в село Ковачица, община Лом. На място е изпратен екип на пътен контрол на Районното управление, който установил, че е възникнало ПТП между лек автомобил "Фолксваген Голф" с монтанска регистрация, управляван от 47-годишен местен жител, и автобус "Бова Магик" с монтанска регистрация, фирмена собственост, с водач на 62 г. от град Лом.

В хода на проверката е изяснено, че около 07,50 ч. на прав участък от пътя водачът на лекия автомобил не оставил достатъчно дистанция между своя автомобил и автобуса, който се движел пред него, и спрял на спирка от редовните линии за обществен превоз на пътници.

Лекият автомобил не успял да намали скоростта и да спре, при което блъснал автобуса отзад. При реализираното ПТП са нанесени значителни материални щети по двете МПС-та и е причинена телесна повреда на водача на фолксвагена, изразяваща се във фрактура на лявата ръка.

Пострадалият е оставен под наблюдение в МБАЛ Лом, без опасност за живота. Пробите за употреба на алкохол на двамата водачи са отрицателни. На местопроизшествието е извършен оглед и образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, буква "б", вр. чл.342, ал.1 от НК.