Постоянните комисии на Общински съвет – Ловеч, ще заседават на 16 февруари 2022 г., сряда, съобщиха от Обищната. Заседанията се свикват на основание чл. 56, ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет-Ловеч, неговите комисии и взаимодействието с общинската администрация. Припомняме, че във връзка с извънредната ситуация с коронавируса се спазват всички здравни и санитарни мерки.

Най-много точки - единадесет, ще разгледа Постоянната комисия по общинска собственост, устройство на територията, комунални дейности, екология, транспорт и жилищна политика с председател Георги Карамишев.

Сред по-важните точки на комисиите са:

-Годишен отчет за изпълнение на Програмата за управление на Община Ловеч за мандат 2019-2023 г., за втората година от мандата.

-Приемане на отчет за изпълнение на решенията на Общински съвет Ловеч, приети до 31 декември 2021 година и решения, останали за наблюдение през предходни отчетни периоди.

-Отчет-анализ за дейността на РУ - град Ловеч през 2021 година.

-Отчет за дейността на отдел "Контрол и сигурност“ и звено СОО за периода от 01.01.2021 г. – 31.12.2021 г.

-Отчет за дейността на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Ловеч за 2021 година.

-Отчет на Плана за изпълнение на Програмата за младежки дейности в Община Ловеч 2014 – 2020 г. за 2021 г.

Комисиите заседават по график в помещенията на Общински съвет:

1.Постоянна комисия по бюджет, финанси и европроекти (БФЕ) с председател Ирина Митева, на 16 февруари от 10.00 часа.

2. Постоянната комисия по икономическа и стопанска политика, туризъм, приватизация и международно сътрудничество (ИСПТПМС) с председател Валентина Янкова, от 11.00 часа.

3. ПК по образование, култура, спорт, децата, младежта и НПО (ОКСДМНПО) с председател Страцимир Петков, от 12.00 часа.

4. ПК по социална дейност, демографска политика и здравеопазване (СДДПЗ) с председател Мария Съева, от 13.00 часа.

5. ПК по правно-нормативни въпроси, жалби, контрол, обществен ред, безопасност на движението и конфликт на интереси (ПНВЖКОРБДКИ) с председател Детелина Сотирова, от 14.00 часа.

6. ПК по общинска собственост, устройство на територията, комунални дейности, екология, транспорт и жилищна политика (ОСУТКДЕТЖП) с председател Георги Карамишев, от 15.00 часа.