Обвиняем за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди на непълнолетен в село Слатино, област Кюстендил, остава в ареста, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София.

По искане на Районна прокуратура – Кюстендил, Териториално отделение – Дупница, съдът взе мярка за неотклонение срещу 30-годишния В.П., обвинен за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди. Престъпното деяние е квалифицирано по чл. 131, ал. 1, т. 12, вр. чл. 129, ал. 2 в сл. на ал. 1 от НК.

Съдът прие наличие на обосновано предположение за виновността на обвиняемия, който в късните часове на 06.08.2024 г. пред читалище в с. Слатино, община Бобошево, област Кюстендил, нападнал 16-годишния В.Л.

Вследствие на нанесените от извършителя удари в областта на главата и тялото на пострадалия са му били причинени фрактура на ръка, комоцио и състояние, временно опасно за живота.

Причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди е наказуемо с "лишаване от свобода“ за срок от 2 до 10 години.Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.