Започна поставянето на нови съоръжения за игра на детски площадки в Разград, съобщават от общината. Както пресцентърът на Община Разград съобщи 16 амортизираните съоръжения от няколко детски площадки бяха демонтирани през миналата седмица, а днес и утре на тяхно място се поставят нови.

Инсталирането на нови детски съоръжения от работници на фирма "Импресия“ООД започна от площадката до "Млади семейства“2. Следват двете площадки до жк "Освобождение“, после – жк "Васил Левски“, южно от Младежкия дом, обръщалото на жк "Абритус“ и ул. "Абритус“17. Останалите съоръжения ще бъдат инсталирани утре. Те ще бъдат добавени на вече посетените площадки и на площадката в жк "Лудогорие“, южно от 16-етажните блокове. На по-късен етап след необходима реконструкция ще се поставят нови съоръжения и на площадката на ул. "6-ти септември“ североизточно от ДГ“Митко Палаузов“.

По-голямата част от площадките са за деца от 0 до 3 години, останалите – от 3 до 12 години. Повечето от новите детски съоръжения са комбинирани, има и такива само за катерене, както и люлки, батут и игри ребуси.

След монтирането на новите съоръжения площадките се почистват и от работници в Общинско предприятие "Паркстрой“ се окосява районът около тях.

Общата стойност на новите съоръжения е 50 000 лева от собствени бюджетни средства.