Извънредно заседание на Общинския съвет( ОбС) ще се проведе днес във Видин, предаде репортер на "Фокус“. То ще е последното за отминаващата си година и съветниците ще заседават от 9:30 ч.

Общинските съветници, които са 33-ма, ще трябва да разгледат предложенията по общо 9 точки, включени в дневния ред на заседанието.

Сред тях е предложението за промяна на поименния списък за капиталовите разходи и актуализация на бюджета на Община Видин за 2023 година, съобщават от Общинският съвет. Други интересни предложения, включени в дневния ред са: за изработване на парцеларен план за трасе на обект: "Кабелно захранване" с предназначение "за фотоволтаична електроцентрала“ на територията на Видин; приемане на Стратегия за развитие на предучилищното и училищното образование за периода 2024 - 2028 година и одобряване на партньорство с цел надграждане на дейностите по управление и предоставяне на услугата "Приемна грижа“ на областно и национално ниво.

Към настоящия момент  видинският общински съвет не се е събирал в пълен състав, след тържествената церемония по полагане на клетва на новоизбраните съветници и на новия-стар кмет на Видин. Все още продължава и съдебната сага за законността на избора на Светослав Славчев за председател на ОбС. Независимо от това легитимен или не е председателят на ОбС, той свиква второ извънредно заседание, на което се гласуват  важни за общината предложения.