В Кюстендил предстои концертът "Незабравими и забравени творци и шедьоври“, съобщиха за "Фокус“ от читалище "Братство“. Началото на класическия концерт е от 18.00 часа в залата на културния институт.

Участници ще бъдат Георги Спасов – флейта, Йосиф Радионов – цигулка, Евгени Николов – виола, и Иво Александров – виолончело. Ще прозвучат творби от Жан-Мари Льоклер, Луиджи Бокерини, Лудвиг ван Бетовен, Георг Филип Телеман, Карл-Мария фон Вебер, Антонин Дворжак.

Събитието е последното от поредицата културни инициативи в рамките на Фестивала "Сцени на Струма“, провеждащ се на различни сцени по поречието на река Струма в България и Гърция – Кюстендил, София, Аспровалта и Солун.

Организатори на музикалния форум са Музикална къща "Престо“, читалище "Братство 1869“ и Община Кюстендил. Тазгодишното издание се провежда под патронажа на Генералното консулство на Република България в Солун.

Фестивалът "Сцени на Струма“ обединява духовното и физическо усъвършенстване и помага да се докоснем и опознаем чуждите култури. Той включва разнообразни прояви, свързани с различни изкуства – музика, поезия, танци, театър, рисуване.