Посланикът на Бангладеш Н. Пр. Дауд Али гостува в Русенския университет

На 05.09.2024 г. извънредният и пълномощен посланик на Бангладеш в Румъния Н. Пр. Дауд Али заедно с Шейх Каушик Икбал - втори секретар и началник на канцеларията, посетиха Русенския университет "Ангел Кънчев". Това известиха от самия университета в сайта си. 

Гостите бяха посрещнати от Почетния ректор на Русенския университет и председател на Общото събрание акад. Христо Белоев, заместник-ректора по международно сътрудничество доц. д-р Галина Иванова и директора на дирекция "Чуждестранни студенти" във висшето училище - проф. д-р Теодор Илиев.

Почетният ректор на Русенския университет акад. Христо Белоев представи модерната база, съвременните ресурси за обучение и изследвания, дълголетните образователни традиции и авторитетната лидерска позиция на университета.

Акцентът беше върху партньорствата в областта на образованието и изследванията с престижни университети от целия свят и работата по проекти.

Академик Белоев отбеляза, че Русенският университет е един от 10-те изследователски университети в България. Той подчерта още, че университът е с най-голямо финансиране сред висшите училища в България по програма Еразъм+ 

Н. Пр. Дауд Али благодари за гостоприемството, като подчерта, че за него е чест да гостува в Русенския университет.

Ректорското ръководство изрази готовността си за нови контакти и партньорства с Бангладеш.

Н. Пр. Дауд Али направи обиколка в кампуса на университета.